Stiri

04/08/2022 Noi reglementări de la ANPC Noi reglementări de la ANPC, în ceea ce privește procedurile de soluționare...detalii »07/01/2022 Anglia relaxează regulile de călătorie pentru persoanele complet vaccinate Din 7 ianuarie 2022, începând cu ora 04:00, toate persoanele complet vaccinate vor...detalii »15/02/2021 Noi condiții de călătorie în Marea Britanie Noi condiții de călătorie în Marea Britanie, începând cu data de 15...detalii »09/02/2021 Formular intrare în România IMPORTANT! Pasagerii care intră în România au obligația completării unei...detalii »06/01/2021 Condițiile de călătorie în Marea Britanie, valabile de la 1 ianuarie De la 1 ianuarie 2021, condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat. După...detalii »

Noi reglementări de la ANPC[04/08/2022] 

Noi reglementări de la ANPC, în ceea ce privește procedurile de soluționare alternativă a litigiilor și insolvență a persoanelor fizice

Pentru o intensificare a activității Direcțiilor de Soluționare Alternativă a Litigiilor – SAL și de Insolvență a Persoanelor Fizice, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au fost emise două ordine al președintelui instituției, menite să să fluidizeze comunicarea dintre cele două direcții și consumatori, în piață.
Astfel, a fost dispusă afișarea de către operatorii economici care activează pe teritoriul României, în contact direct cu consumatorul-persoană fizică, a unei plachete speciale, menită să atragă atenția asupra procedurilor de soluționare alternativă a litigiilor – SAL și asupra Platformei SOL a Comisiei Europene, cu același rol, în cazul comerțului online.

Totodată a fost dispus ca, pentru corecta informare a consumatorilor și pentru a le oferi acestora posibilitatea de a afla informații referitoare la modul în care pot avea acces la procedurile legale privind insolvența persoanelor fizice, prestatorii de servicii financiar-bancare și nebancare, precum și casele de amanet să aibă obligația de a afișa o placheta specială, informativă, în acest sens.

Ordinul nr. 449/2022 privind unele măsuri de informare a consumatorilor cu privire la soluţionarea alternativă a litigiilor va intra în vigoare la 18 august 2022.

 

PLACHETASALFIZICA.jpeg (79 KB)

Anglia relaxează regulile de călătorie pentru persoanele complet vaccinate[07/01/2022] 

Din 7 ianuarie 2022, începând cu ora 04:00, toate persoanele complet vaccinate vor putea călători în Anglia fără test făcut înainte de călătorie și fără a sta în carantină la destinație. Însă în continuare se va cere testarea PCR în maxim 2 zile după ce ați ajuns în Anglia. Testul trebuie rezervat înainte de călătorie.

După data de 9 ianuarie, începând cu ora 04:00, toate persoanele complet vaccinate vor putea opta să facă test rapid în loc de test PCR după ce ajung în Anglia. Este vorba de acel test care trebuie făcut în maxim 2 zile după ce s-a ajuns în Anglia. Testul rapid pe care trebuie să-l faceți în Anglia, îl puteți rezerva înainte de călătorie, începând cu 7 ianuarie, ora 04:00.

Dacă faceți un test rapid și rezultatul este pozitiv, va trebui să vă autoizolați și să faceți un test PCR de confirmare.

Nu puteți utiliza un test rapid înainte de ora 4:00, duminică, 9 ianuarie. Până pe 9 ianuarie, ora 04:00, trebuie să rezervați un test PCR înainte de călătorie și să-l faceți după sosire în maxim două zile. Ziua 0 este ziua când ați ajuns în Anglia.

Sursa: Airlines Travel

 

Noi condiții de călătorie în Marea Britanie[15/02/2021] 

Noi condiții de călătorie în Marea Britanie, începând cu data de 15 februarie 2021: test Covid negativ, izolare 10 zile și dublă testare în zilele 2 și 8 de carantină.
 
Costurile aferente testării sunt suportate de persoanele în cauză, iar programarea și plata pentru testare trebuie efectuate înaintea călătoriei. Detalii cu privire la procedura testării suplimentare se regăsesc la: https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england. În situația în care unul dintre cele două teste este pozitiv, perioada de carantină se prelungește cu o perioadă de 10 zile de la momentul testării.
 
 
 

Formular intrare în România[09/02/2021] 

IMPORTANT! Pasagerii care intră în România au obligația completării unei declarații pe propria răspundere. 

Completează aici Formularul online de intrare în ROMÂNIA. Această aplicație stă la baza declarației de intrare în țară la punctele vamale, urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19.

Descarcă aici formularul de intrare în ROMÂNIA

 

 

 

Condițiile de călătorie în Marea Britanie, valabile de la 1 ianuarie[06/01/2021] 

De la 1 ianuarie 2021, condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat. După cum bine știți, Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, iar perioada de tranziție s-a încheiat. Odată cu încheierea Brexitului, s-au schimbat relațiile dintre UK și țările Uniunii Europene.

 

Plata cu cardul: Tranzacțiile dintre UE și Regatul Unit nu vor mai fi acoperite de normele UE care limitează comisioanele interbancare. Acest lucru poate conduce la o suprataxă pentru plățile cu cardul.

Vă recomandăm să verificați, înainte de călătorie, tarifele care vă vor fi aplicate la plățile efectuate în UK.

 

Roaming: Furnizorii de servicii de roaming care își desfășoară activitatea în UE pot aplica clienților o suprataxă atunci când aceștia utilizează servicii de roaming în Regatul Unit.

 

Controale Vamale: Din punctul de vedere al controalelor vamale pentru vizitatorii europeni, inclusiv români, care se deplasează în Regatul Unit, cel puțin până la 1 iulie 2021 nu vor exista schimbări. Orice modificare comunicată de autoritățile britanice va fi semnalată în timp util. MAE a anunțat regimul de vize și condițiile de călătorie pentru români în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021. Vă recomandăm să vă informați și de pe site-ul oficial al UK.

 

Până la data de 30 septembrie 2021, cetățenii români pot utiliza cartea de identitate pentru a intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. După această dată, intrarea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă doar în baza pașaportului (simplu electronic sau simplu temporar).

 

Pe lângă condițiile de călătorie menționate mai sus, trebuie să le respectați și pe cele setate în contextul pandemic de COVID-19.

 

Sursa: Airlines Travel

 

Introduction-to-the-UK.jpg (6.45 MB)

 

 

Condiții de călătorie în Europa[28/07/2020] 

În atenția persoanelor care plănuiesc să călătorească în Europa, în perioada imediat următoare.
 
Mai multe țări din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricții pe teritoriul acestora, astfel:


GRECIA
Începând cu data de 28 iulie, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se va aplica și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria.
Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate. În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia.

ITALIA
Începând cu data de 24 iulie, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.
În cazul persoanelor care sosesc din România, acestea vor trebui prezinte transportatorului sau forțelor de poliție în caz de control o declarație pe proprie răspundere, în care să specifice detaliat locul în care vor petrece perioada de supraveghere sanitară și izolare la domiciliu, mijlocul de transport privat prin care vor merge la acea adresă și un număr de telefon la care pot fi contactate în această perioadă (inclusiv un număr de telefon mobil).

MAREA BRITANIE
Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.


Pentru mai multe detalii și informații, vă invităm să accesați următorul link: http://turism.gov.ro/web/2020/07/28/in-atentia-persoanelor-care-planuiesc-sa-calatoreasca-in-europa-in-perioada-imediat-urmatoare sau să consultați lista atenționărilor de călătorie pusă la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/51880, care cuprinde toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

 

Noi măsuri de călătorie în țări din Europa pentru cetățenii români[13/07/2020] 

GRECIA

Potrivit ultimelor informații comunicate de către autoritățile elene prin intermediul site-ului https://travel.gov.gr, începând de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic, sunt obligati să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Măsura se aplică doar pentru călătoriile terestre cu trecere prin acest punct vamal.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. Autoritățile elene subliniază faptul că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii.

Prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei - formular care poate fi accesat aici și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

 

AUSTRIA

Începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria, vor prezenta un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru COVID-19 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria, vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, imediat după intrarea în Austria. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

De asemenea, există posibilitatea testării la intrarea în Austria iar în cazul unui test negativ, se exclude măsura autoizolării.

Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

 

CIPRU

Începând cu 9 iunie, aeroporturile sunt redeschise zborurilor către/dinspre 19 țări, după cum urmează:

 • Grupul A - Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia și Lituania;
 • Grupul B - Elveția, Polonia, România, Croația, Estonia și Cehia.

După data de 20 iunie, cetațenii din țările din categoria A nu vor mai trebui să prezinte certificat de sănătate la intrarea în Cipru.

Pentru cetațenii din grupul B, printre care și România, se mentine oligativitatea prezentării testului Covid -19 datat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei.

Pasagerilor care nu dețin rezultatele testului le va fi refuzată îmbarcarea, cu excepția celor care prezintă dovada că nu există capacități de testare în țara de proveniență. Aceștia vor fi testați la sosire și obligați să se autoizoleze până la primirea rezultatelor testului. Costurile testării și ale zilelor de izolare vor fi acoperite personal.

 

OLANDA

Începând cu data de 9 iulie a.c., cetățenilor care se deplasează din România în Olanda le va fi recomandată în mod ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos. Informația o găsiți accesând link-ul: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-roemenie.

Pasagerii care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele cu risc ridicat trebuie să completeze o declarație de sănătate obligatorie. Companiile aeriene trebuie să solicite pasagerilor această declarație.

De asemenea, persoanele peste 13 ani sunt obligate să poarte mască de protecție în aeroport, la birourile de check-in, securitate și zonele de îmbarcare.

 

SLOVACIA

Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Republicii Slovace în scopul repatrierii sau al deplasării în statul UE de destinaţie, fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace și fără prezentarea testului negativ pentru COVID-19, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul Republicii Slovace, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.

 

UNGARIA

Autoritățile ungare au anunţat, la data de 12 iulie, noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, și care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe trei categorii:

 • zona verde - fără restricții
 • zona galbenă - cu restricții
 • zona roșie -  nu este permisă intrarea.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile ungare, România a fost inclusă pe lista statelor galbene. În consecință, cetățenilor care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziții:

 • La intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;
 • În situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru Covid - 19 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis în următoarele condiții:

 • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
 • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit. 

Informațiile cu privire la tranzitarea Ungariei le găsiți accesând link-ul http://www.mae.ro/travel-conditions/3756#817

  

Pentru a veni în sprijinul turiștilor, vă punem la dispozitie lista centrelor de testare moleculară PCR pentru Covid - 19 din țară >> http://www.ms.ro/centre-testare/

 

 

Lista tarilor din zona verde[30/06/2020] 

Lista țărilor din zona verde pentru care nu mai este obligatorie izolarea sau carantinarea la sosirea în România rămâne neschimbată: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franța Metropolitană, Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

 

Zborurile regulate din România spre țări precum Israel, Turcia, Marea Britanie, Spania, Olanda și Belgia rămân în continuare suspendate cel puțin până marți, 7 iulie.Noi masuri privind vacantele in Grecia[30/06/2020] 

Pentru a spori nivelul de siguranta, Grecia a luat noi masuri privind persoanele care vor intra in tara, in perioada urmatoare. Astfel, incepand cu 1 iulie, turistii au obligativitatea de a completa un formular online, cu cel putin 48 de ore inainte de momentul intrarii in Grecia, in care sunt mentionate informatii legate de punctul de plecare, despre sejururile efectuate in alte tari, precum si adresa exacta in care se vor afla pe durata timpului petrecut pe teritoriul grecesc.

 

Formularul poate fi accesat aici.

 

FOARTE IMPORTANT

Pe langa completarea declaratiei necesara la intrearea in Grecia, pentru tranzitarea Bulgariei este obligatorie completarea unei alte declaratii. Aceasta poate fi accesata aici.

 

Start vacante pe litoralul romanesc![20/05/2020] 

Deschiderea oficială a litoralului românesc va fi 1 Iunie, anunţă Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa. Peste 100 de hoteluri, un sfert din capacitatea litoralului, s-au deschis sau se vor deschide până la această dată.

 

Contactează acum agentul tău de turism şi rezervă un sejur pe litoral:

constanta@icar.ro
tulcea@icar.ro
mangalia@icar.ro
medgidia@icar.ro
tel. 0728028888

 

unnamed.jpg (51 KB)

 

Preturi speciale la biletele de avion pentru Statele Unite ale Americii[27/01/2020] 

Cauți o destinație specială pentru următoarea vacanță? Nu rata ocazia de a vedea STATELE UNITE ALE AMERICII la PREȚURI SPECIALE: Atlanta 739 euro, Boston 649 euro, New York 459 euro, Panama City 449 euro, San Francisco 799 euro, cu plecare din București.

 

PROFITĂ acum de oferta Turkish Airlines și vino în agențiile ICAR TOURS să-ți planifici vacanța!

 

Constanța, tel. 0241.553790, email: constanta@icar.ro
Tulcea, tel. 0240.510.660, email tulcea@icar.ro
Mangalia, tel. 0241.753.232, email mangalia@icar.ro
Medgidia, tel. 0241.813.070, email medgidia@icar.ro

 

Perioada de vânzare: 24.01.2020 - 13.02.2020
Perioada de călătorie: 24.01.2020 - 14.05.2020

 

tour_img-1667715-146.jpg (56 KB)

 

 

PROMOTIE de inceput de an la Turkish Airlines[20/01/2020] 

✈️ VINO în agențiile Icar Tours și PROFITĂ de PROMOȚIA de inceput de an Turkish Airlines: Bilete dus-intors CONSTANȚA - ISTANBUL de la 109 euro!

Perioada de ticketing: 13 IAN 20 - 27 IAN 20
Perioada de calatorie: 20 IAN 20 - 14 MAI 20

CUMPĂRĂ din agențiile Icar Tours, partener Turkish Airlines:

Constanța, tel. 0241.553790, email: constanta@icar.ro
Tulcea, tel. 0240.510.660, email tulcea@icar.ro
Mangalia, tel. 0241.753.232, email mangalia@icar.ro
Medgidia, tel. 0241.813.070, email medgidia@icar.ro

 

82554910_1407285636116223_364821437019586560_o.jpg (100 KB)

 

 

Prinde promotia Blue Air![07/01/2020] 

Bucura-te de destinatiile tale preferate!

 

Doar în perioada 07 - 08.01.2020 ai reducere 15% la biletele de avion BlueAir! Vino acum la IcarTours să-ți planifici vacanța!
Perioada de călătorie: 07.01.2020 – 24.10.2020.

 

blue air7.jpg (80 KB)

 

 

Reduceri aniversare la Blue Air[13/12/2019] 

Doar în perioada 13 - 15.12.2019 ai reducere 15% la biletele de avion Blue Air, bagajele de cala si locurile preferentiale din avion! Vino acum la IcarTours să-ți planifici vacanța!

 

Perioada de călătorie: 13.12.2019 – 24.10.2020

 

blue air.jpg (71 KB)

 

Mai multe zboruri spre Marrakesh (Maroc)[13/12/2019] 

Din 16 decembrie 2019, ai zboruri Turkish Airlines pe relatia Istanbul – Marrakesh (RAK) si retur, în fiecare zi a săptămânii!

 

TK 619 plecare IST 10:40  sosire 14:10 RAK
TK 620 plecare RAK 15:05 sosire 22:10 IST

 

Vino acum la Icar Tours să-ți planifici vacanța!

 

image005.jpg (61 KB)

 

Oferta Sărbătorilor de Iarnă la TAROM[09/12/2019] 

Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou! În perioada 09 decembrie 2019 - 31 decembrie 2019, TAROM pune în vânzare bilete de avion la preţuri începând de la 119 Euro, cu toate taxele incluse, pentru un bilet dus-întors. Această promoţie este valabilă pentru destinaţii externe TAROM operate cu avioane proprii.

 

 • De la 119 Euro*, cu toate taxele incluse pentru zboruri între: Bucureşti şi Atena/Belgrad/ /Chişinău/Frankfurt/ Hamburg /Istanbul /Lyon/Munchen /Praga/Roma/Stockholm/Salonic/Tbilsi/Tel Aviv/Torino
 • De la 139 Euro*, cu toate taxele incluse pentru zboruri între: Bucureşti şi Amsterdam/ Budapesta/ Bruxelles/Barcelona/Erevan/Nisa/Sofia
 • De la 159 Euro*, cu toate taxele incluse pentru zboruri între: Bucureşti şi Amman/Beirut/Cairo/ Londra/Madrid/Paris

 

Oferta include: zbor dus-întors, cu toate taxele incluse, un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg (30 kg pentru Roma, Amman şi Beirut), check-in și catering la bord.

* Locuri limitate la acest tarif, oferta se supune unor termeni şi condiţii

 

Termenii şi condiţiile ofertei:

 • Perioadă de vânzare: 09 – 31 decembrie 2019;
 • Perioadă de călătorie: 15 ianuarie 2020 – 31 mai 2020(data ultimului retur);
 • Perioada minimă de şedere la destinaţie este de două zile sau noaptea de sâmbătă spre duminică;
 • Perioada maximă de şedere la destinaţie este de 30 de zile;
 • Oferta este valabilă doar pe curse operate cu avioane proprii TAROM.

 

Vino în agențiile ICAR TOURS să rezervi biletul de avion și cazarea în destinația dorită!

 

reclama tarom1.jpg (165 KB)

 

 

BLACK FRIDAY pentru 13 destinații Turkish Airlines![26/11/2019] 

Fii pe fază! Prinde prețurile promoționale la zborurile Turkish Airlines cu plecare din Constanța, valabile DOAR PE 29 NOIEMBRIE! Profită de ocazia perfectă pentru a beneficia de serviciile și facilitățile oferite de Turkish Airlines, de a vizita câteva din cele mai frumoase orașe ale lumii și de a lua parte la o experiență deosebită!

 

Plecări de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța!

 

Clipboard01p.jpg (72 KB)


VINO să îți iei BILETUL din agențiile ICAR TOURS - partener TURKISH AIRLINES pe 29 noiembrie 2019!

 • Constanța, tel. 0241.553790, email: constanta@icar.ro, Bdul Tomis 132, la intersecția Capitol
 • Tulcea, tel. 0240.510.660, email tulcea@icar.ro, Casa Sindicatelor - parter
 • Mangalia, tel. 0241.753.232, email mangalia@icar.ro, vizavi de Muzeul de Arheologie Callatis
 • Medgidia, tel. 0241.813.070, email medgidia@icar.ro, în Piațeta Decebal

 

Black Friday la Tarom![12/11/2019] 

Programează-ţi acum vacanţa anului 2020, pentru că TAROM îţi pune la dispoziţie zboruri la tarife speciale!

 

 • Tarif de la 119 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti - Atena, Istanbul, Frankfurt, Munchen, Roma, Chişinău, Hamburg, Tbilisi, Tel Aviv, Salonic, Praga, Stockholm, Belgrad, Torino, Lyon
 • Tarif de la 139 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti - Budapesta, Sofia, Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Erevan, Nisa;
 • Tarif de la 159 EUR, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru călătorii între Bucureşti - Paris, Cairo, Amman, Beirut, Madrid, Londra.

 

Oferta include: zbor dus-întors, cu toate taxele incluse, un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg (30 kg pentru Roma, Amman şi Beirut), check-in și catering la bord.

 

Termenii şi condiţiile ofertei:

 • Perioadă de vânzare: 12 – 17 noiembrie 2019;
 • Perioadă de călătorie: 29 noiembrie 2019 – 31 octombrie 2020, data ultimului retur;
 • Perioada minimă de şedere la destinaţie este de două zile sau noaptea de sâmbătă spre duminică;
 • Perioada maximă de şedere la destinaţie este de 30 zile;
 • Oferta este valabilă doar pe curse operate cu avioane TAROM;
 • Reducere de 90% pentru tariful fără loc pentru primul infant până la vârsta de 2 ani;
 • Modificarea datelor de călătorie poate fi făcută doar cu plata diferenţei până la tariful disponibil şi aplicabil pe noile date de călătorie, plus o penalizare de 50 EUR/echivalentul monedei de plată;
 • Rambursarea biletelor achiziţionate nu este permisă;
 • Locurile pentru această ofertă sunt limitate şi sunt disponibile doar pe zboruri TAROM selecţionate.

 

Contactează acum agentul tău de turism de la Icar Tours!

 

76897218_10156521548277483_3517091505435049984_o.jpg (121 KB)

 

 

TARIFE PROMO la zborurile Turkish Airlines cu plecare din Constanța[06/11/2019] 

Până pe 15 noiembrie 2019 ai TARIFE PROMO la zborurile Turkish Airlines cu plecare din Constanța și escală în Istanbul! Vino în agențiile ICAR TOURS să iei bilete de avion la PREȚURI REDUSE!

 

Perioada de călătorie: 18 nov.2019 - 22 mai 2020

75220803_1336273906550730_2101067395266248704_a.jpg (39 KB)

 

 

Oferte exceptionale la Business Class, de la Turkish Airlines[17/10/2019] 

Călătorește ca un pașă, cu Turkish Airlines!

Acum ai șansa perfecta să te răsfeți la Business Class! Ai cel mai nou sistem de entertainment la bordul aeronavei, scaune confortabile, mâncăruri rafinate și petreci timp de calitate la Istanbul Business Lounge!

 

Vino în agențiile ICAR TOURS și ia-ți biletul de avion pentru una din destinațiile aflate în promoție!

 

Plecare din: București, Cluj Napoca, Constanța

699 euro: Baku, Naxcivan, Ganja, Tbilisi, Batumi

549 euro: Odessa, Lvov, Harkov, Herson, Zaporojie

529 euro: Sarajevo, Skopje, Podgorica, Ljubljana, Zagreb, Dubrovnik, Kiev

499 euro: Belgrad

 

Plecare din București:

529 euro: Sofia

 

Perioada de vânzare: 21 – 31 octombrie 2019

Perioada de călătorie: 1 noiembrie 2019 – 22 mai 2020

 

Tarifele promoționale includ toate taxele pentru o călătorie dus-întors, bilet clasa Business, în limita locurilor disponibile.

 

68601814_10157484127667760_509406266884358144_o.jpg (433 KB)

 

 

Tarife speciale spre Doha, de la Qatar Airways[17/10/2019] 

Imaginează-ți o destinație în care te poți bucura de experiențe memorabile alături de prieteni sau familie. Savurează preparate delicioase într-un restaurant pe malul apei în timp ce admiri siluetele clădirilor impunătoare din zona de afaceri a orașului, plimbă-te pe aleile pietruite din piața tradițională, bucură-te de aventură într-un safari în deșert sau relaxează-te pur și simplu la plajă.

 

Rezervă-ți biletele din București către Doha în perioada 15 - 31 octombrie 2019 și bucură-te de tarife începând de la 370 EUR* în cabina Economy, pentru călătorii ce pot avea loc până pe 30 aprilie 2020.

 

Important: Cetăţenii români pot intra fără viză în Qatar prin prezentarea unui paşaport valabil cel puțin șase luni de la data intrării în Qatar și a unui bilet de continuare a călătoriei (către altă țară) sau de întoarcere confirmat.

*Termene și condiții speciale.

 

doha.jpg (59 KB)

 

 

Amsterdam introduce taxa turistică[14/10/2019] 

Incepand din anul 2020, Amsterdam, una dintre cele mai aglomerate destinatii de vacanta din Europa, va avea cele mai mari taxe turistice din Europa. Autoritatile spera ca aceasta masura sa aduca zeci de milioane de euro la bugetul local.

 

In 2018, Amsterdam a fost declarat cel mai aglomerat oras din lume, potrivit raportului "Destination 2030" privind capacitatea oraselor de a gestiona numarul mare de turisti.

 

Autoritatile din Olanda vor impune, din 2020, o taxa de turist de 3 euro de persoana/noapte. In prezent, taxa reprezinta 7% din tariful cazarii, un procentul si asa destul de ridicat in comparatie cu alte orase europene. Copiii cu varste pana in 16 ani vor fi scutiti de la plata taxei, iar in campinguri aceasta va fi mai mica, 1 euro pentru un adult. Masura urmeaza sa fie implementata la inceputul anului viitor.

 

Cu o populatie de sub un milion de locuitori, Amsterdam a fost vizitat, in 2018, de circa 18 milioane de turisti. In raportul Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor, orasul se afla pe primul loc dupa concentratia de vizitatori. De aici si comparatia cu Venetia, pe care o fac locuitorii nemultumiti de aglomeratie.

 

Autoritatile din Amsterdam monitorizeaza de cativa ani fluxul de turisti si iau masuri pentru a mai elibera cartierele supraaglomerate. De exemplu, in anumite zone au fost interzise serviciile de inchirieri prin Airbnb si, in curand, vasele de croaziera nu vor mai avea voie sa acosteze. In plus, autoritatile locale lucreaza la noi proiecte turistice, prin care sa ii redistrectioneze pe vizitatori si spre alte orase, cum ar fi Zandvoort, situat la doar 40 de kilometri de centrul Amsterdamului.

 

Venetia a inceput deja sa ia masuri pentru a tine sub control numarul turistilor. Astfel, incepand cu 2019, vizitatorii sunt obligati sa plateasca o taxa de intrare de 3 euro de persoana. Mai mult decat atat, turistii care se cazeaza in Venetia platesc, in plus, o taxa pentru fiecare noapte de sedere. Incepand cu 2020, taxa ar creste la 6 euro si ar putea ajunge la 10 euro in plin sezon turistic.

 

In Paris, taxa turistica varianza intre 0,20 de euro/noapte, pentru campinguri, si 4 euro/noapte pentru hoteluri.

 

amsterdam-3714607_960_720.jpg (286 KB)

 

Sursa: Wall-Street

 

 

Promotie Turkish Airlines: Constanta - Istanbul de la 109 euro[01/10/2019] 

Vino în agențiile ICAR TOURS și ia-ți Bilete de avion la PREȚURI REDUSE pe zborul Constanța - Istanbul!
PROFITĂ de promoția partenerului nostru TurkishAirlines!
Acum ai bilete dus-întors Constanța – Istanbul începând de la 109 euro

 

PROMOȚIE activă în perioada 30 septembrie - 14 octombrie 2019!

 

GRĂBEȘTE-TE!

 

70140831_10157516642842760_5462292076513198080_o.jpg (589 KB)

 

 

Ryanair lanseaza promotia de iarna: Zboruri ieftine de la 14,99 euro[25/09/2019] 

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a lansat campania „ Brrr-illantă”, o promoţie de iarnă, cu bilete de la 14,99 de euro, pentru toate rutele europene operate de companie.

 

Oferta se aplică la zborurile operate de compania aeriană în perioada octombrie – mai, şi este valabilă până vineri, 27 septembrie, la miezul nopţii, conform unui comunicat transmis de Ryanair.

 

“Pentru săptămâna aceasta am setat preţurile de la doar 14,99 euro pe întreaga reţea de rute europene pentru călătorii în perioada octombrie – mai”, spune Alejandra Ruiz, Ryanair.

 

skynews-ryanair-palma-airport_4676151.jpg (41 KB)

Sursa: Mediafax

 

 

Trenul începe să înlocuiască avionul între două capitale europene[17/09/2019] 

Nu sunt foarte multe locuri unde trenul poate ”învinge” avionul, însă unde sunt multe trenuri și unde sunt și rapide, acest lucru este posibil. În plus, tot mai multe voci spun că zborurile de scurtă durată ar trebui eliminate, dar nu în multe locuri trenurile sunt o alternativă. Operatorul aerian KLM a anunțat că din martie 2020 va scoate unul dintre cele cinci zboruri zilnice dintre Amsterdam și Bruxelles și va rezerva un anumit număr de locuri într-unul dintre trenurile Thalys.

 

Între Amsterdam și Bruxelles zborul durează 45 de minute, dar cu drumurile către aeroport, controlalele de securitate și cu așteptarea se fac peste trei ore. Prețurile variază mult în funcție de cu cât timp este cumpărat biletul înainte de călătorie, dar în general costurile sunt între 50 și 80 de euro.

 

Cu trenul sunt 218 km între cele două capitale și cele mai rapide trenuri fac o oră și 53 de minute, există în medie un tren pe oră și biletul costă 48 de euro luat chiar înainte de călătorie, însă luat din timp poate fi găsit și la sub 25 de euro. Autobuzul este cel mai ieftin mod de a ajunge între cele două orașe, biletele fiind între 9 și 13 euro. Călătoria durează mai mult decât cu trenul (între 2 ore și 30 min și 4 ore 45min, în funcție de rută și numărul de opriri).

 

Din 29 martie 2020, KLM a anunțat că va elimina unul dintre cele cinci zboruri zilnice dintre cele două capitale și va face disponibile un anumit număr de locuri în trenurile Thalys. Călătorii vor putea cumpăra biletele de tren direct de pe site-ul companiei KLM.

 

Este un prim pas, dar dacă va fi un succes, este de așteptat ca în viitor să fie eliminate și alte zboruri scurte.

 

Unul dintre motivele pentru care sunt menținute zboruri între Bruxelles și Amsterdam este legat de cererea celor care călătoresc pentru business. De exemplu, chiar lângă aeroportul Schiphol din Amsterdam au sediul multe companii mari și este mai simplu pentru oameni să se ducă la aeroport.

 

image-2019-09-17-23371398-41-trenuri-thalys.jpg (76 KB)

 

Sursa: Hotnews

Noua Zeelandă interzice înotul cu delfini, pentru a proteja populația acestora[05/09/2019] 

Guvernul Noii Zeelande le interzice turiștilor să înoate cu delfinii cu botul gros, în încercarea de a salva această specie, scrie The Guardian. 
 
 
Potrivit departamentului pentru conservare, studiile arată că interacțiunile cu oamenii au un "impact semnificativ asupra comportamentului alimentar și al ciclului de odihnă al populației". 
 
 
Măsura care interzice înotul cu acești delfini va fi aplicată tuturor operatorilor de turism din golful Insulei de Nord, un loc popular datorită climei calde și a plajelor. Alți operatori de turism care interacționează cu alte tipuri de delfini nu vor fi afectați de noua măsură.
 
 
Delfinii cu botul gros preferă regiunile de coastă, făcându-i mai vulnerabili față de activitatea umană, iar numărul lor în zona Insulei de Nord a scăzut cu 66% din 1990, potrivit departamentului pentru conservare. Pe lângă faptul că turiștii nu vor mai putea înota cu delfinii, aceștia nu vor putea să interacționeze cu ei pentru o perioadă mai lungă de 20 de minute.
 
image-2019-06-12-23201396-41-delfin.jpg (27 KB)
 
Sursa: Hotnews
 
 

Venetia interzice accesul navelor de croaziera in centrul istoric[20/08/2019] 

Guvernul italian va interzice marilor nave de croaziera sa intre in centrul istoric al Venetiei.

Navele cu o greutate de peste 1.000 de tone vor fi retrase de pe anumite cai navigabile incepand din septembrie, relateaza BBC.

Masura este luata dupa un accident care a avut loc in iunie, cand o nava s-a ciocnit de un doc, ranind cinci persoane.

Incepand cu luna viitoare, unele nave vor fi obligate sa se directioneze catre terminalele Fusina si Lombardia, departe de centrul orasului. Pana la sfarsitul anului 2020, o treime din toate navele vor fi redirectionate.

Insa exista si voci critice care sustin ca aceasta decizie nu este suficienta.

Criticii spun ca valurile create de navele de croaziera de pe canal erodeaza fundatiile orasului, unde sunt in mod regulat inundatii. Altii s-au plans si ca distrug frumusetea siturilor istorice din Venetia si aduc prea multi turisti.

Insa accidentul din iunie, in care Opera MSC - o nava lunga de 275 m - s-a ciocnit cu un doc si o mica barca turistica pe canalul Giudecca - a adus o interdictie definitiva.

In 2013, guvernul a interzis navele cu o greutate de peste 96.000 de tone sa intre pe canalul central Giudecca, dar masura a fost anulata ulterior.

 

st-marks-square-470582_960_720.jpg (201 KB)

 

Sursa: Ziare.com

 

 

Restrictii in Roma, pentru turisti[12/08/2019] 

Autoritatile din Roma le-au interzis turistilor sa se aseze pe faimoasele Trepte Spaniole, cunoscute si sub numele de "Scalinata di Trinita dei Monti", in caz contrar riscand amenzi usturatoare.

 

Un regulament al politiei, datand de la inceputul verii, interzice asezarea in locuri publice "intr-o maniera indecenta sau contrara decorului", dar si "asezarea, consumand mancare sau bautura, in locuri ale patrimoniului istoric, artistic, arheologic si monumental".

 

Incalcarea acestui regulament este pasibila de o amenda care poate varia de la 150 la 400 de euro.

 

Treptele Spaniole, care fac accesul spre Piata Spaniei, au fost redeschise publicului in septembrie 2016, dupa un an de renovari. In urma acestora, marmura treptelor, decolorata de poluare si patata de urmele de vin si de cafea, si-a recuperat albul original.

 

Proiectata de arhitectul Francesco de Sanctis intre 1723 si 1726, la initiativa Frantei, "La Scalinata" consta din 135 de trepte, dispuse pe trei niveluri. Dupa aceste noi renovari, la Roma s-a iscat o controversa intre cei care sustineau inchiderea treptelor pe timp de noapte, de teama reintoarcerii persoanelor fara adapost si a vanzatorilor ambulanti, si oponentii acestora.

 

Scalinata-Trinità-dei-Monti.jpg (130 KB)

 

Sursa: Wall Street

 

 

Vacanta in Spania: Plaje cu cele mai frumoase peisaje in care sa mergi vara asta[03/07/2019] 

Spania este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru plaja. Nu doar ca are printre cele mai bune servicii pentru turisti, dar Spania impresioneaza prin peisajele absolut spectaculoase, unice, foarte bine protejate. Iata cateva destinatii pentru plaja, deloc aglomerate, in care sa mergi in urmatorul concediu de vara.

 

Praia de Lumebo, Galicia
Praia de Lumebo inseamna un mic golf inconjurat de formatiuni stancoase imprastiate pe toata plaja. Plaja este foarte izolata, asa ca daca vara asta cauti un loc in care sa iti inchizi telefonul mobil si sa uiti de tot restul lumii, Praia de Lumebo din Galicia este fix ceea ce ai nevoie. Toti turistii care ajung in acest colt de lume il recomanda pentru apusurile absolut spectaculoase.

 

Playa de Poo, Asturias
Aceasta plaja triunghiulara este destinatia potrivita pentru familiile cu copii. Zona este foarte accesibila, se ajunge usor cu masina, si nu e nevoie sa te aprovizionezi cu mancare, pentru ca pe plaja sunt doua restaurante unde se gatesc bucate traditionale. Peisajul este spectaculos, dihotomic, pe de o parte apa care spala nisipul, iar pe de alta vegetatia bogata si dealurile impadurite care se intind spre orizont.

 

Pechon playa, Cantabria
Aceasta plaja superba se intinde la gura estuarului Ria Tina Mayor. Accesul la plaja se face pe un teren usor abrup, printr-o vegetatie luxurianta, o zona numai buna in care te poti retrage din calea soarelui arzator. Apa este foarte linistita, perfecta pentru inot, snorkeling, plimbari cu kaiacul si pladdle board-ul.

 

Playa Tamarit si Cala Jovera, Tarragona
Tamarit este diferita de plajele cu care suntem obisnuiti. In mijlocul limbii de nisip se afla un superb castel care dateaza din secolul 11. Plaja este destul de ingusta, insa suficient de lunga si incapatoare pentru turistii care ajung acolo. Apa este linistita, cu valuri mici, numai buna pentru cei care abia invata sa inoate.

 

Plaja de Maro, Nerja
Apele turcoaz si nisipul fin definesc acesta plaja foarte bine conservata din Parcul National Los Alcantilados de Maro-Cerro Gordo. Fiind un loc semi-salbatic, turistii pot admira flora si fauna marina in toata splendoarea ei. In afara de partea de relaxare la soare, turistii pot explora pesterile din zona si se pot bucura de spectacolul pe care il fac cascadele care se varsa direct in mare.

Cantabria sea-2824191_960_720.jpg (131 KB)

 

Sursa: Wall Street

 

 

S-a redeschis linia estivală “CiTy TOUR”[20/06/2019] 

Autobuzele etajate de pe linia estivală “CiTy TOUR” conectează orașul Constanța cu portul și stațiunea Mamaia și vor circula până în toamnă pe următorul traseu: Gara CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta – str. Termele Romane – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Stațiunea Mamaia.

 

Linia este deservită de 6 autobuze etajate cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvență de 30 de minute, în program 09:00 – 18:00 în prima parte a verii și până la ora 22:00 în plin sezon estival.

 

Autobuzele City TOUR includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din municipiul Constanța și din stațiunea Mamaia, printre care: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic „Tomis“, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia, dar și altele pe care vă invităm să le descoperiți.

 

Totodată, a fost lansată o hartă nouă a traseului liniei turistice ce cuprinde cele 100 de obiective turistice. Harta va fi pusă gratuit la dispoziția călătorilor, odată cu îmbarcarea în autobuzele etajate. Toate aceste atracții turistice sunt disponibile și pe orice telefon prin aplicaţia „CiTy TOUR Constanța”. Ca noutate, începând de anul acesta, aplicația „CiTy TOUR Constanța” se poate instala și pe telefoanele cu sistem de operare iOS. 

Cei care doresc să vadă orașul și stațiunea Mamaia de la înălțimea autobuzelor etajate vor plăti pentru o singură călătorie 3 lei. Există și opțiunea de a te plimba toată ziua pe sistemul hop on/ hop off pentru care vei plăti 5 lei. În plin sezon estival însă (01.07.2019 – 31.08.2019) prețurile vor fi de 6 lei pentru o călătorie și 10 lei pentru o zi întreagă. Tichetele de călătorie se vor procura de la șofer și se validează în autobuz.

byme-640x360.jpg (47 KB)

 

Sursa: Constănțeanul

 

Hai cu trenul în vacanţă, în Turcia sau Grecia![10/06/2019] 

În perioada 7 iunie – 7 octombrie 2019, CFR Călători te duce de la Bucureşti la Salonic, Halkali/Istanbul, Sofia şi retur. 

IcarTours îți pune la dispoziție cele mai bune oferte de cazare în aceste destinații! 

Detalii suplimentare pe: https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/cu-trenul-catre-salonic-halkali-istanbul-si-sofia

61796686_1215221998655922_8576482934817554432_o.jpg (364 KB)

 

 

TOP 10 cele mai cautate destinatii culinare pentru gurmanzi[30/05/2019] 

In ultimii ani, tururile culinare au devenit tot mai cautate de catre turisti. In 2018 fata de 2016, cresterea a fost de peste 60%.

 

"Turistii sunt tot mai interesati de experientele locale, unice in felul lor, iar tururile culinare si cursurile de gatit sunt o modalitate inedita prin care calatorii iau contact cu atmosfera cu cultura locurilor pe care le viziteaza", a declarat Laurel Greatrix, purtator de cuvant TripAdvisor. "Localnicii sunt cei mai buni ghizi pentru straini, pentru ca au acces la locuri in care turismul de masa nu a ajuns inca", a adaugat acesta.

 

TOP 10 orase pentru experiente culinare:

1. Roma (tur culinar in cartierul Prati)
2. Florenta (cursuri de gatit, pranz la o ferma din Toscana si vizita intr-o piata cu produse traditionale)
3. Paris (tur culinar in cartierul Montmartre)
4. Barcelona (experienta culinara interactiva)
5. New Orleans (tur culinar in cartierul francez)
6. New York (tur culinar in cartierul Brooklyn)
7. Venetia (tur culinar cu degustari de vinuri si ciccheti)
8. Madrid (tur culinar cu desgustari de vinuri si tapas)
9. Tokyo (street food in miez de noapte)
10. Bangkok (tur culinar)

9f80dcd3d83de2af68a6c78121c7a7f1-822x0-00-65.jpg (87 KB)

 

Sursa: Wall-Street

 

 

Cele mai populare atractii din Dubai pot fi vizitate in 36 de ore[09/05/2019] 

Turiştii care vor să viziteze Dubai-ul într-o perioadă scurtă de timp pot combina cele mai populare atracţii, tururi şi croaziere din oraş într-o cartelă de acces accesibilă tuturor.

 

Specialiștii de la Departamentul de Turism din Dubai au găsit ca nouă tehnică de promovare a destinaţiei lansarea unei cartele de acces (Dubai Stopover Pass), concepută special pentru ca vizitatorii pe perioade scurte de timp să se poată bucura de gama variată de atracţii şi experienţe ale emiratului într-un mod cât mai accesibil din punct de vedere financiar. Cartela de acces pentru escale în Dubai le permite vizitatorilor să economisească atât timp, cât şi bani prin combinarea celor mai populare atracţii, tururi şi croaziere din oraş într-o cartelă de acces pentru oraş (city pass) accesibilă pentru toată lumea.

 

Cartela de acces pentru escale poate fi comandată înainte de a sosi în oraş, vizitatorii economisind şi 60% din suma plătită în mod normal pentru biletele de acces. Cartela de acces oferă cea mai bună valoare disponibilă în Dubai, permiţându-le turiştilor să viziteze numeroase atracţii populare, trăind experienţe de neuitat, inclusiv Burj Khalifa (At the Top), spectacolele de la Fântâna Dubai şi plimbările pe lac, vizitarea obiectivelor turistice cu autobuzul Hop on-Hop off, croaziere cu cină pe un dhow în Marina, acvariul şi grădina zoologică subacvatică Dubai şi Dubai Frame.

 

De asemenea, cartela de acces include şi opţiunea suplimentară Wi-Fi de buzunar, care le permite vizitatorilor să rămână conectaţi în timp ce explorează oraşul.

 

dubai-3457885_960_720.jpg (188 KB)

 

Sursa: Adevarul

 

 

Aeroportul Ataturk din Istanbul se inchide[05/04/2019] 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Turcia, referitoarea la închiderea Aeroportului Internaţional Atatürk şi preluarea activităţilor şi zborurilor de către Noul Aeroport Istanbul.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Turcia că, în perioada 5 aprilie (ora 3.00) - 7 aprilie (ora 23.59), va avea loc procesul de transfer şi preluare de către Noul Aeroport Istanbul (IGA) a activităţilor şi zborurilor operate până în prezent pe Aeroportul Internaţional Atatürk.

După 7 aprilie, Aeroportul Istanbul Atatürk va fi închis pentru zborurile comerciale interne şi internaţionale programate şi neprogramate, fiind deschis însă pentru zborurile cargo, de mentenanţă şi tehnice, aviaţie generală, zboruri business, pentru zborurile aeronavelor de stat şi celelalte zboruri permise de Autoritatea Aeronautică a Republicii Turcia.

MAE recomandă cetăţenilor români care se deplasează la Istanbul să aloce mai mult timp, decât în mod normal, pentru transferul de la/către aeroport, dat fiind faptul că infrastructura de transport nu este definitivată.

 

56363571_10157110211207760_7877559711283806208_o.jpg (388 KB)

 

Sursa: Digi24

 

 

Preturi promotionale la Targul de Turism Vacanta Constanta[27/03/2019] 

PROFITĂ ACUM de prețurile promoționale la ofertele de sejur, pe care ți le-am pregătit pentru  Targul de Turism Vacanta Constanta !

 

Te așteptăm în perioada 28-31 martie 2019, la Pavilionul Expozițional, cu PREȚURI PROMOȚIONALE la sejururi în ANTALYA, CAPPADOCIA, CRETA ȘI ZAKINTHOS!

 

Participă la TOMBOLA Direct Aeroport, partenerii noștri de transferuri la Aeroporturile Otopeni și Mihail Kogălniceanu și câștigă trollere de vacanță!

 

VINO ȘI IA-ȚI VACANȚA!

 

55453635_1168985353279587_3924880125996302336_n.jpg (72 KB)  55637063_1168985489946240_7068491879645446144_n.jpg (70 KB)  55924227_1168985343279588_6894863398593363968_n.jpg (74 KB)  55771731_1168985359946253_5984100336342663168_n.jpg (69 KB)  

 

 

Idei de vacanţe în 2019[12/03/2019] 

Iată câteva oraşe europene ignorate de obicei de turişti, dar care reprezintă destinaţii perfecte în ceea ce priveşte cultura, gastronomia, arhitectura şi istoria. Contactați agenții de turism Icar Tours pentru a beneficia de cele mai bune oferte de cazare și transport!

 

Malmö, Suedia
Alege o plimbare în aerul curat din Malmö, un oraş plin de verdeaţă - inclusiv în Folkets Park, cel mai vechi parc public din lume. Nu uita de Konsthall, galeria de artă a oraşului, cu o largă selecţie de expoziţii cu lucrări clasice şi contemporane, una dintre cele mai mari instituţii de acest tip din Europa, dar nici de podul Öresund, lung de 8 kilometri, parte a unui sistem de transport care leagă Suedia de Danemarca.

 

Napoli, Italia
Este o destinaţie perfectă pentru amatorii de artă contemporană, dar şi locul unde se găseşte cea mai bună pizza şi cele mai bune paste. Oraşul nu este foarte căutat de turişti, dar ascunde comori istorice, precum trei castele, două palate regale şi ruine. Merită vizitate şi Muzeul Madre, Casamadre şi Palatul Artelor.

 

Tallinn, Estonia
Capitala Estoniei are un centru vechi foarte bine conservat şi inclus în patrimoniul UNESCO, cu străduţe cu piatră cubică şi turnuleţe ca din poveşti. În timpul verii, se pot face băi de soare la plaja Pirita. Adaugă berea gustoasă care se găseşte în multele baruri din oraş, dar şi preparate din gastronomia vechii şcoli scandinave.

 

San Sebastián, Spania
Golful Biscay este un punct central al gastronomiei şi include şi plaje aurii înconjurate de munţi verzi. În afară de tradiţionalele tapas basce, turiştii pot alege txakoli - un vin spumant alb, cidru şi o excepţională ofertă de fructe de mare. Pentru surfing este recomandată plaja Zurriola.

 

Salonic, Grecia
Situat la Marea Egee, Salonic oferă peisaje frumoase, istorie şi posibilităţi de a face cumpărături. Adaugă acestora preparate din bucătăria greacă şi arome europene, în timp ce bei un cockteil şi priveşti apusul de soare.

 

Greece-weather.jpg (105 KB)

 

Sursa: Mediafax

 

 

Cele mai romantice destinaţii pentru nunţi[08/03/2019] 

Toscana, Italia
Castello di Vincigliata este unul dintre cele mai populare locuri alese pentru nunţi din Florenţa. Castelul medieval de secol 13 este situat pe un deal pietros, la doar câţiva kilometri de centrul istoric al Florenţei. Oaspeţii pot face şi plimbări romantice în curte şi pe pajişti, iar una dintre terase oferă o panoramă spectaculoasă a oraşului.

 

Musha Cay, Bahamas
Este o destinaţie încadrată în categoria "de lux". Plaje cu nisip roz, stânci şi o apă imposibil de albastră. Complexul Musha Cay este format din cinci case luxoase, fiecare cu plajă privată. Oaspeţii pot face scufundări în grota Thunderball, unde au fost turnate scene din clasicul film din franciza 007, cu Sean Connery, lansat în 1965.

 

Paris, Franţa
Parisul este sinonim cu romantismul, iar hotelul de cinci stele Peninsula este un loc perfect pentru organizarea nunţii. Oferă multe pachete special pentru acest eveniment, iar piesa de rezistenţă este o terasă la ultimul nivel al clădirii, pentru o panoramă care îţi taie respiraţia.

 

Palatul Alhambra, Spania
Nu se pot organiza nunţi în palatul propriu zis, ci în imediata vecinătate. Alhambra Weddings are o ofertă bogată în acest sens, inclusiv palate maure cu fântâni, grădini şi curţi interioare, case de ţară andaluze şi alte locuri cu vedere spre palatul Alhambra.

 

Nusa Dua, Bali
Cea mai populară destinaţie de vacanţă dintre insulele din arhipelagul indonezian, Bali nu este numit degeaba Tărâmul Zeilor. O irezistibilă combinaţie de plaje cu nisip fin, temple, apă albastră, locuri pentru scufundări. Mulia Resort and Villas are o ofertă tentantă în ceea ce priveşte locurile pentru nunţi, pe plajă, în grădini şi chiar într-o capelă plutitoare din sticlă.

 

wedding-1754493_960_720.jpg (241 KB)

 

Sursa: Mediafax

 

 

Idei de city break pentru anul 2019[19/02/2019] 

City break-urile sunt cea mai buna modalitate de a calatori cu un buget limitat in cele mai frumoase destinatii din Europa. In plus, te ajuta sa iesi din rutina zilnica, sa descoperi locuri noi si sa te relaxezi alaturi de familie sau prieteni. Daca vrei sa iti planifici urmatoarea vacanta, dar esti in pana de idei, iata cateva orase pe care le poti vizita in 2019, altele decat popularele capitale europene.

 

1. Aarhus, Danemarca
Copenhaga este cel mai cunoscut oras din Danemarca, insa tara are o multime de locuri care merita vizitate. Poti incepe cu Aarhus, al doilea oras ca marime din Danemarca. Nu la fel de aglomerat precum Copenhaga, Aarhus, cunoscut si ca "Orasul Zambetelor", are o multime de atractii turistice: Catedrala din Aarhus, Orasul Vechi care este un muzeu in aer liber in care se afla o colectie de peste 75 de cladiri istorice adunate din toata tara, Mindeparken, Palatul Marselisborg, Muzeul de Arta Moderna ARoS, Muzeul Vikingilor, parcul de distractii Tivoli Friheden.

 

2. Girona, Spania
Cand spui Spania, spui Barcelona sau Madrid. Pentru anul 2019, iti propunem un city break in Girona, un oras din Catalonia. Daca ajungi in Spania, rezerva-ti o zi ca sa vizitezi Girona, un oras cu o arhitectura medievala impresionanta si in care se afla unul dintre cele mai vechi cartiere evreiesti din lume. Girona este o destinatie-magnet pentru fanii celebrului serial Game of Thrones, dupa ce acolo s-au filmat mai multe scene care apar in film. Insa orasul merita vizitat chiar si numai pentru plimbarile pe stradutele pitoresti, dar si pe zidurile cetatii, de unde turistii pot admira privelistea.

 

3. Plovdiv, Bulgaria
Plovdiv este al doilea oras ca marime din Bulgaria, dupa Sofia, si unul din cele mai vechi din Europa. Orasul s-a dezvoltat pe sapte dealuri, dintre care unele au circa 250 metri altitudine. Acesta este motivul pentru care Plovdiv este denumit si "orasul celor sapte coline". Daca nu ai auzit inca de Plovdiv este din cauza ca orasul nu a fost promovat suficient, insa vestea buna este ca a fost desemnat Capitala Culturala Europeana in 2019. O plimbare in centrul orasului, dar nu numai, introduce orice turist intr-o atmosfera de poveste, cu stradutele inguste, pietruite, si casele vechi, vopsite in culori vesele. In Plovdiv s-au pastrat multe ramasite din antichitate, printre care amfiteatrul antic, odeonul roman, stadionul roman si complexul arheologic Eirene.

 

4. Braga, Portugalia
Braga este un oras situat in nord-vestul Portugaliei, fiind unul din cele mai mari si mai vechi orase din tara. Braga impresioneaza prin arhitectura catedralelor care au o istorie indelungata. Insa Braga este si un oras vibrant, plin de viata, unde tinerii ies in cafenele sau pe strazile orasului ca sa asculte muzica. Atractii turistice: Catedrala din Braga, Primaria din Braga, Palatul Dona Chica, Teatrul Circo, Sanctuarul Bom Jesus do Monte, Biserica do Carmo, Capela Sao Frutuoso, Palatul Biscainhos, Palatul Arhiepiscopal, Palatul Raio, Citadela Briteiros.

 

5. Valletta, Malta
Valletta este capitala Maltei. Orasul este construit pe o peninsula in care se afla doua porturi naturale, Marsamxette si Portul Mare. In 1980, Valletta a fost inscris in patrimoniul cultural mondial UNESCO. Atractii turistice: Palatul Marilor Maestri, Fortul Sfantul Elmo, Catedrala Sfantul Paul, Bastionul Sfantul Iacob, Cladirea Auberge de Castile et Leon, Crystal Bay (pentru pasionatii de snorkeling), Mdina, fosta capitala a Maltei.

 

malta-2019366_960_720.jpg (276 KB)

Sursa: Wall Street

 

 

Fereastra de Azur din Malta ar putea fi reconstituită[15/01/2019] 

Celebra Fereastră de Azur de pe insula Gozo (Malta) care s-a prăbușit în 2017 în timpul unei furtuni, era una din cele mai cunoscute locații din Europa. Arcada din calcar apăruse în filme celebre, precum "Urzeala tronurilor" sau "Contele de Monte Cristo".

 

Arhitecții ruși Svetozar Andreev și Elena Britanishskaya propun acum construirea unei structuri care imită arcul original, în cadrul proiectului intitulat "Inima Maltei". În plan este prevăzută atât reconstituirea formaţiunii stâncoase, dar şi includerea un spaţiu expoziţional de 5.000 de metri pătraţi care s-ar întinde pe cinci planuri spiralate, fiecare reprezentând o mie de ani din istoria Maltei.

 

The-Heart-Of-Malta-By-Svetozar-Andreev-0-Hero.jpg (613 KB)

Sursa: Lonely Planet

 

 

Un oraş din România, în lista celor mai COOL destinaţii pentru 2019[12/12/2018] 

Printre atracţiile care sunt considerate de specialişti ca esenţiale pentru turismul anului viitor, se numără peisaje urbane futuriste, arhitectură modernistă dar şi păduri luxuriante şi zone de viaţă sălbatică reabilitate.

 

Prima destinaţie pe care mizează lista National Geographic este Setouchi. Oraşul japonez este considerat o alternativă fericită la aglomeraţia din metropolele foarte căutate din arhipelag în condiţiile în care aici este programată Cupa Mondială la rugby în 2019.

 

Antarctica îşi face apariţia printre destinaţiile turistice deoarece în 2019 se aniversează 200 de ani de la expediţia lui William Smith din 1819. Iar aniversarea vine cu o croazieră programată cu un vas care reia dimensiunile ambarcaţiunii de acum două secole pentru 100 de pasageri. Traseul va include vâslitul alături de balene şi vizite în coloniile de pinguini, dar şi tabere nocturne pe calota polară.

 

Cunoscut mai degrabă ca oraş industrial, Pittsburgh, din Statele Unite ale Americii, este reintrodus în circuitul turistic de o expoziţie dedicată călătoriei pe lună cu Apollo 11 la Centrul de Istorie Heinz şi de cea mai veche expoziţie internaţională de artă contemporană care va aduna 32 de artişti din întreaga lume la Carnegie Museum of Art.

 

Corsica a devenit tot mai accesibilă pe măsură ce s-au înmulţit legăturile aeriene oferite de companiile de pe continentul european. Întâlnirea dintre cultura franceză şi cea italiană oferă un profil special insulei celebre pentru vremea blândă şi atracţiile culinare spectaculoase. Asta dacă nu ţii neapărat să vezi unde a copilărit Napoleon Bonaparte, de la a cărui naştere se sărbătoresc 250 de ani în 2019.

 

Cambodgia combină hotelurile luxoase, templele şi ruinele pierdute în junglă. Două noi complexuri ecologice vor fi inaugurate în insule: Alila Villas Koh Russey şi Six Senses Krabey Island, cu peisaje mirifice şi tratamente de relaxare personalizate.

 

San Miguel de Allende, în Mexic, este numită Capitala Culturii Americane în 2019. Localitatea aflată pe lista UNESCO din 2008 este una dintre metropolele care combină turismul cu mediul creativ dezvoltat în galeriile şi cafenelele din oraş.

 

West Yorkshire a revenit în atenţia turiştilor datorită sculpturii. Aici este programată în 2019 o trienală de sculptură unde principalele atracţii sunt aduse de The Henry Moore Institute, Leeds Art Gallery, The Hepworth Wakefield and Yorkshire Sculpture Park, din iunie până în septembrie. În apropiere, lângă Wakefield, se găseşte şi muzeul minelor din Anglia.

 

Hong Kong este oraşul definit ca o metroplă cu ambiţii artistice. Parcurile de artă din zona Victoria de pe cheiul de la Kowloon se numără printre atracţiile oraşului. Galeriile de artă şi grădinile în care se practică tai chi oferă o varietate de opţiuni care au reinventat oraşul. În plus, aici s-a deschis o nouă instituţie dedicată operei cantoneze ca şi un muzeu dedicat artei contemporane, M+. Un nou centru de interes pentru turişti a devenit Tai Kwun, o fostă secţie de poliţie, închisoare şi judecătorie transformată în ultimii ani într-un hot-spot cultural cu galerii de artă, baruri şi restaurante.

 

Zimbabwe e văzut mai ales ca o oportunitate. După moartea lui Mugabe, noul preşedinte, Emmerson Mnangagwa, a anunţat că are de gând să investească în turism. În ciuda turbulenţelor politice şi economice, siguranţa turiştilor nu ar fi fost afectată.

 

Guyana a devenit mai accesibilă în ultimii ani, cu toate că numărul de 3.500 de turişti pe an nu este tocmai o mândrie. Fosta colonie britanică ( aături de Surinam şi Guyana franceză) are legături directe cu Miami şi New York. Printre atracţiile sale se numără cascadele Kaieteur şi Potaro.

 

Oslo, în Norvegia, este considerată capitala futuristă a ecologiei începutului de secol XXI.

 

Asmara, în Eritrea revine între preferinţele turiştilor după ce ţara a semnat acorduri de pace cu Etiopia şi Djibouti, iar aventura şi arhitectura sunt atracţiile propuse de ţara africană.

 

Kwazulu Natal, în Africa de Sud, este noul centru de interes pentru amatorii de safari. Plajele şi incursiunile în mijlocul hoardelor de elefanţi şi între rinoceri din parcul Hluhluwe-Imfolozi sunt deja subiecte de discuţie pentru turiştii în căutare de locuri exotice.

 

Bhutan este considerat ţara în care rata fericirii declarate de cetăţeni este cea mai înaltă. Poate un motiv este şi faptul că numărul turiştilor este limitat prin intermediul unei taxe de până la 250 de dolari de persoană, pe zi. În 2019 aici se deschid câteva noi hoteluri care îşi dedică activitatea protejării naturii.

 

Dundee este singurul oraş în afară de Londra care găzduieşte un muzeu V&A Museum (Victoria and Albert). Instituţia de design este amplasată din septembrie 2018 în apropierea unei faleze a cărei reabilitare încă nu s-a încheiat, dar pentru care s-a alocat o sumă de un miliard de lire.

 

Uganda oferă turiştilor ocazia de a admira gorilele în sălbăticie. Preţurile pentru expediţiile pe urma gorilelor au crescut în Rwanda, de la 750 de dolari la 1.500 de dolari. Uganda a ales să menţină un plafon de 600 de dolari pentru un permis până la mijlocul anului 2019. În acelaşi timp, sunt oferite condiţii de cazare de lux pentru turişti şi nu mai puţin de 20 de familii de primate sunt accesibile în parcurile naturale din zonă.

 

Matera, în Italia, este Capitală Europeană a Culturii în 2019 astfel că de la grotele preistorice la bisericile săpate în stâncă până la concertele şi galeriile contemporane, atracţiile oraşului sunt pregătite pentru un an intens.

 

Indonezia este o destinaţie căutată de cei care îşi doresc să marcheze 150 de ani de la publicarea volumului semnat de Alfred Russel Wallace, ¨The Malay Archipelago¨, care a explorat diferenţele uriaşe în fauna unor zone apropiate din Indonezia.

 

Oraşul românesc pe care cei de la National Geographic îl văd completând lista de destinaţii cool ale anului 2019 este Sibiu. Gastronomia recomandă oraşul, pentru că acesta va face parte din regionala europeană de specialitate. De-a lungul anului, Sibiul va beneficia de o serie de evenimente culinare care numără târguri, turnee şi festivaluri care vor promova diversitatea gusturilor din zonă. Zidul oraşului, păstrat timp de opt secole ca şi muzeul Brukenthal, deschis în 1817, se numără printre lucrurile care fac din Sibiu o destinaţie demnă de atenţie pentru cei care îşi planifică drumurile din 2019.

 

Contactează acum consilierii de turism ai ICAR TOURS pentru a obține cele mai bune oferte de cazare și transport în destinațiile dorite!

 

46291374_1927374780714768_7588912697534578688_o.jpg (672 KB)

 

Sursa: Mediafax

 

 

Portugalia, cea mai bună destinaţie turistică din lume[05/12/2018] 

Portugalia a fost realeasă "Cea mai bună destinaţie turistică din lume" pentru al doilea an consecutiv la gala World Travel Awards, desfăşurată pe 1 decembrie chiar la Lisabona.

 

Anul trecut, Portugalia a obţinut cifre record în acest sector cu 24,1 milioane de turişti, iar anul acesta se îndreaptă spre "o creştere de 12 %", a declarat responsabila Turismului, Ana Mendes Godinho. În 2017, volumul de facturare în sectorul turistic, care presupune 10 % din PIB Portugaliei, a fost de 15 miliarde de euro, iar între ianuarie şi octombrie veniturile din turism au crescut cu 1,5 miliarde de euro.

 

La premiul "Cea mai bună destinaţie turistică din lume" aspirau, printre altele, ţări precum Africa de Sud, Brazilia, SUA, Grecia, India sau Spania.

 

Diversificarea este, potrivit titularei turismului, una din cheile de succes ale Portugaliei, mai ales datorită extinderii rutelor aeriene care leagă statul portughez de mai multe ţări. S-a extins astfel piaţa pentru ţări ca Japonia, Canada, Brazilia sau China.

 

Turismul religios este o altă miză a Portugaliei pentru a continua creşterea acestui sector. A fost astfel creată o platformă pentru promovarea pelerinajelor la Fatima, care în 2017 a atins cifra de 9,5 milioane de vizitatori, drumeţiile prin Camino de Santiago sau zonele de mare influenţă iudaică.

 

În 2018, turismul a cunoscut un avânt în toate regiunile Portugaliei, în oraşe ca Oporto, Lisabona, în regiunea Centro, Alentejo sau Algarve, alături de destinaţiile insulare.

 

portugal-839817_960_720.jpg (327 KB)

Sursa: Hotnews

 

 

Cele mai fotografiate destinatii turistice in 2018[22/11/2018] 

Tulum, în Mexic, este locul pe care l-au căutat cei mai mulţi bloggeri şi influenceri în 2018. Pe lângă cafenelele şi restaurantele pitoreşti, plajele cu nisip alb şi piscinele ascunse de vegetaţia luxuriantă ca şi ruinele străvechi au atras atenţia celui mai mare număr de utilizatori ai reţelei instagram. Cel mai fotografiat loc pare să fi fost Azulik, un complex turistic ecologic, unde perspectiva de la înălţime deasupra apelor mării şi vilele din lemn oferă turiştilor ocazia de a se bucura de vacanţe orientate spre diferite categorii de preţuri, de la cele mai accesibile, la condiţii de lux sau dedicate exclusiv adulţilor.

 

Canalele din Amsterdam au fost vedete pentru imaginile încărcate online, ofertele de închirieri de biciclete din metropola olandeză şi întâlnirea spectaculoasă dintre istoria oraşului şi influenţele contemporane fiind argumente atrăgătoare pentru spectacolul vizual căutat pe reţelele de socializare.

 

Insulele greceşti au continuat să atragă tot mai mulţi turişti. Anul 2018 a fost un an cu recorduri pentru turismul grecesc. De la petreceri, la relaxare pe insula Corfu ori plimbări prin satele din Santorini, albul clădirilor şi nuanţele de albastru ale cerului şi mării au devenit deja mărci inconfundabile ale unei vacanţe în Grecia.

 

Portugalia a avut momentul ei în 2018. Plajele şi satele presărate de-a lungul coastei din Sud, la Algarve fiind căutate din greu. Imagini cu stâncile şi peşterile din Benagil au apărut măcar o dată în căutările celor mai mulţi dintre cei care au conturi pe o reţea socială sau alta.

 

Atracţia pe care o exercită Marrakech, din Maroc, are magia ei, iar secvenţele foto surprinse pe străzile întortochiate ale oraşului şi în Piaţa Centrală au reflectat acest lucru şi pe Internet. Tururile pe spatele cămilelor, drumurile spre muntele Atlas şi popasurile în deşert au avut momentele lor de glorie vizuală pentru turiştii acestui an.

 

Gold Coast, în estul Australiei, este celebră ca un loc care include şi zone de petreceri nebune, în Surfers Paradise, dar şi kilometri de plaje şi trasee prin păduri luxiriante presărate cu cascade potrivite pentru cei care caută locuri liniştite.

 

Şi imaginile din Istanbul au fost la mare căutare pentru călătorii din 2018. Oraşul în care istoria a două continente se face simţită pare să fi fost surprinsă cel mai bine de la barul de pe acoperişul hotelului Four Seasons de la Sultanhamet.

 

Lista locurilor care au dat ocazia celor mai spectaculoase fotografii puse în circulaţie de utilizatorii internetului poate continua cu Lacul Albastru (Blausee) din Alpii Elveţieni, Banana Beach din Puhket, în Thailanda, Fornalutx, micul sat din Mallorca, Lisabona, Muntele Otemanu din Bora Bora, terasele din Dubrovnik, Croaţia, coborând în Marea Adriatică şi Drumul Celor Trei Vârfuri din Olomana, în Hawaii.

 

https-2f-2fblogs-images-forbes-com-2ftrevornace-2ffiles-2f2015-2.jpg (63 KB)

Sursa: Mediafax

 

 

Direct Aeroport: Transferurile Constanta - Aeroportul Henri Coanda, 30% DISCOUNT de preț![16/11/2018] 

Direct Aeroport sărbătorește CENTENARUL MARII UNIRI cu o mare REDUCERE DE PREȚURI dedicată CLIENȚILOR FIDELI pentru transferurile la aeroport pe relația Constanța – Aeroportul Henri Coandă (Otopeni)!
Compania de transport tip shuttle bus a anunțat 30% DISCOUNT la prețuri începând de sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 00.00, pentru toți cei care au călătorit cel puțin o dată cu Direct Aeroport!!!

„Esti deja client Direct Aeroport? PROFITĂ DE DISCOUNTUL CENTENAR!
Prețul transferului Gara Constanța – Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) este de 70 de lei!
REZERVĂ ACUM un transfer din Constanța spre Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), online pe www.direct-aeroport.ro sau la telefon 0371.503.503 disponibil non-stop.”

 

Direct CENTENAR.jpg (117 KB)

 

 

Opt recomandari perfecte pentru bilete de avion ieftine![14/11/2018] 

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinații europene:
● Rezervă zborul cu 69 de zile înainte pentru a găsi cele mai ieftine bilete în Europa – poți face economii de până la 56%.
● În general, biletele către destinații europene au cel mai ridicat preț atunci când le cumperi în ziua plecării.
● Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi pentru a zbura în Europa, iar sâmbăta, cea mai scumpă.
● În cazul călătoriilor în Europa, zborurile cu plecare după-amiaza au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare.

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinații mondiale:
● Rezervă zborul cu 139 de zile înainte pentru a profita de cele mai ieftine bilete de avion în destinații mondiale – poți face economii de până la 38%.
● În general, biletele către destinații mondiale sunt cele mai scumpe atunci când le cumperi cu o zi înainte.
● Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi a săptămânii pentru a zbura în destinații din afara Europei, iar vinerea, cea mai scumpă.
● În cazul călătoriilor dincolo de granițele continentului european, zborurile cu plecare seara au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare.

 

destinatii.jpg (39 KB)

 

 

Turistii care ajung in Cluj vor plati o taxa de oras[13/11/2018] 

Începând cu 1 ianuarie 2019, cazarea în Cluj-Napoca va costa cu 5 lei mai mult, indiferent de unitatea de cazare aleasă, banii urmând să alimenteze un buget dedicat turismului, creat pe model european.
Taxa de turism funcționează de ani buni în țări ca Italia, Franța și Spania. În Italia, taxa variază între 0,50 eurocenți și 7 euro, în funcție de câte stele are hotelul unde este achitată.
"Anul trecut am avut una dintre cele mai mari afluențe de turiști. Am avut peste 470.000 de sosiri și 870.000 de înnoptări în Cluj-Napoca", a declarat Marius Oprea, reprezentant Centrul de Turism Cluj-Napoca.
Primăria din Cluj-Napoca se așteaptă să strângă din această taxă peste 4 milioane de lei pe an.

 

cluj.jpg (35 KB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost finalizata cea mai inalta cladire din Europa[04/11/2018] 

lakhta-center-4.jpg (41 KB)

 

Un zgarie-nori inalt de aproape jumatate de kilometru a fost finalizat in orasul St. Petersburg din Rusia, la sase ani de la inceperea constructiei. E cea mai inalta cladire nu doar din Rusia, ci din intreaga Europa.


Ridicat in nordul orasului, imobilul cu 87 de etaje si inalt de 462 de metri va gazdui sediul companiei de stat Gazprom, arata Moscow Times. Ca o comparatie, Empire State Bulding din New York are o intaltime de 381 de metri.

 

Lakhta Center, cum se numeste imobilul, va fi inaugurat in a doua jumatate a anului viitor. Pe langa sediul Gazprom, va gazdui un centru educational, o zona pentru expozitii, un centru sportiv, unul medical, un parc tematic pentru copii, o platforma de pe care va putea fi admirat peisajul, dar si cafenele, magazine, zone de distractie, cinematografe etc. - un adevarat oras in miniatura, pe verticala.

 

Sursa: www.wall-street.ro

 

 

Cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi in 2019[04/11/2018] 

muntenegru.jpg (134 KB)

 

Ti-ai facut lista de calatorii pentru anul 2019? Daca da, uite cu ce destinatii noi o poti completa, iar daca nu, vezi cateva orase cu care poti sa-ti incepi anul. Forbes a realizat un top cu cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi anul viitor, recomandate de cunoscuti experti in calatorii.

 

Ei au ales aceste locuri pentru ca au fost acolo si considera ca sunt cele mai frumoase locuri, pe care merita sa le vizitezi cat mai curand.

 

1. Anguilla, Caraibe
2. Los Cabos, Mexico
3. Kenya
4. Muntenegru
5. Placencia, Belize
6. Islanda
7. Havana, Cuba
8. Ljubljana, Slovenia
9. Polonia
10. Alicante, Spania

 

 

Icar Tours Litoral si Transfer Direct Aeroport, premiate de CCINA[02/11/2018] 


diploma Icar Tours Litoral.jpg (1.79 MB)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a organizat în data de 1 noiembrie 2018, cea de-a XXV-a ediţie a Festivităţii “Topul judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa 2017”, cel mai important eveniment anual al comunităţii de afaceri din judeţul Constanţa.

 

Au fost premiate firme constănțe din şase domenii de activitate:

 • Cercetare - Dezvoltare şi High - Tech
 • Industrie
 • Agricultură, Silvicultură, Pescuit
 • Construcţii
 • Servicii
 • Comerţ
 • Turism

 

Cu acest prilej, CCINA a premiat ICAR TOURS LITORAL pentru activitatea desfășurată în anul 2017.

De asemenea, pentru activitatea din 2017, CCINA a premiat partenerul nostru TRANSFER DIRECT AEROPORT .

 

diploma Direct Aeroport.jpg (1.77 MB)

 

Mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor, dar și clienților, cărora le promitem în continuare cele mai frumoase vacanțe!

 

 

 

Tarom inaugureaza o cursa spre Odessa[01/11/2018] 

 

TAROM_YR-ASC_3.jpeg.jpeg (95 KB)

 

Compania Tarom a inaugurat in ultima zi de octombrie un zbor spre Odessa, urmand ca in fiecare saptamana sa aiba trei curse catre aceasta destinatie. Zborul incearca sa duca atat turisti romani catre Odesa, cat si sa atraga turisti ucrainieni pentru city break-uri in Bucuresti, dar si catre ta Europei de Vest, care vor sa ajunga acolo cu escala in Capitala tarii noastre, scrie profit.ro

 

Cursa va fi operata initial cu un avion de tip ATR 72, cu 48 de locuri, dar capacitatea ar putea fi marita daca va exista cerere suplimentara, spune Cristian Blana, consilierul directorului general al Tarom.

 

"Tarom este intr-o perioada de dezvoltare, in 2018 deschizand 14 rute noi, dintre care 7 sunt interne si urmeaza sa zburam si la Arad. Estinderea noastra externa catre Est nu include doar Odessa, ci si la Tbilisi, zbor inaugurat tot pe 31 octombrie, si inca doua puncte care se vor deschide anul viitor - Baku si Erevan. Aceste zone au o competitie redusa si vizam doua planuri: traficul punct cu punct, si vor fi turisti care vor fi interesati, si faptul ca Bucurestiul sa devina un mic hub in drumul celor care vor sa zboare din aceste tari catre vestul Europei", a mai spus Blana.


Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale